Headhunting
Headhunting, eller executive search, er systematisk søk etter høyt kvalifiserte kandidater til lederstillinger. Oftest blir kandidatene kontaktet direkte, uten at stillingen utlyses.

Oftest blir kandidatene kontaktet direkte, uten at stillingen utlyses. Mange bedrifter velger også å drive headhunting etter høyt kvalifiserte kandidater selv om det ikke nødvendigvis har åpnet seg opp en ny stilling, men rett og slett fordi konkurransen på markedet er stort. 

Vanligvis er det en tredjepart, eller et rekrutteringsbyrå, som tar seg av headhunting på vegne av bedriften. Slike byråer har spesialisert seg på en rekke prosesser som sikrer riktig kandidat til rett stilling. 

Slik fungerer headhunting

I motsetning til bemanning, er headhunting en spesialisert og systematisk jakt etter aktuelle kandidater. Her velger man ikke bare rett kandidat fra en søknadsbunke, i stedet leter man aktivt etter en kandidat med akkurat de egenskapene og kvalifikasjonene bedriften er på jakt etter. Dette gjør headhunting langt mer krevende enn ordinær bemanning. 

Mens bemanning ofte tar utgangspunkt i en utlyst stilling, skjer det meste av headhunting i det skjulte. Stillingen lyses ikke nødvendigvis ut, og kandidatene blir gjerne kontaktet direkte gjennom nettverk og sosiale medier. På denne måten kan headhuntere finne kandidater som ellers ikke ville søkt på en stilling, i tillegg til at de kan finne kandidater med helt spesielle egenskaper basert på bedriftens ønsker. 

Vær der kandidatene er

Headhunting krever mer diskresjon, energi og ydmykhet enn ordinære rekrutteringsprosesser. For det første må man være der kandidatene er. Det innebærer å kartlegge dem og ikke minst fange interessen deres. 

Ofte snakker man om to måter å tilnærme seg nye kandidater som ikke er på jakt etter en ny stilling: 

  • Drive markedsføringsaktiviteter som fanger oppmerksomheten deres.
  • Ta kontakt med kandidater direkte.

Sosiale medier er i dag en av de viktigste kildene til potensielle kandidater. Særlig LinkedIn kan være et utmerket sted å starte jakten på nye talenter. En rekrutteringsprosess krever derimot mye ressurser og tid, noe som naturlig nok er hovedgrunnen til at headhunting gjøres via en tredjepart. Et rekrutteringsbyrå sitter i tillegg på en gullgruve av potensielle kandidater. 

Viktigheten av godt omdømme

Det å ha et godt og stabilt arbeidsmiljø er det viktigste du kan gjøre for bedriftens omdømme. Ved å sørge for at de eksisterende ansatte trives og føler seg som ressurser internt, vil de også fungere som gode ambassadører når det kommer til å rekruttere nye ansatte til bedriften. 

Det å tiltrekke seg den rette kompetansen, vil man også få ansatte med en verdifull motivasjon. En slik motivasjon for jobben vil også sikre bedre lønnsomhet og økt vekst. 

Ved å bygge din egen merkevare som arbeidsgiver sikrer du ikke bare lojale ansatte. Du har også skapt en ettertraktet arbeidsplass som folk har lyst til å jobbe på. Headhunting er en kontinuerlig prosess, og i motsetning til vanlig bemanning fyller det ikke kun et behov som oppstår der og da. 

Vi finner rett kandidat for jobben

Vi i Businesspeople sikrer at du får rett kandidat for jobben, både når det kommer til kvalifikasjoner og fagkunskap, men også personlighet og mer unike egenskaper. 

For å sikre at din bedrift får den perfekte kandidaten, er vi svært opptatt av tillit. Diskresjon og tillit mellom oss og våre kunder er avgjørende for å gjøre en god jobb. Vi ønsker ikke å bare ansette en stilling med riktig faglig bakgrunn, vi ønsker å finne en perfekt match i forhold til bedriftens arbeidsmiljø. Derfor ønsker vi alltid å besøke våre kunder i forkant av rekrutteringsprosessen, slik at vi kan få en dypere forståelse for hvilken personlighet vi er på jakt etter. 

Vi mener at det faglige kan tilegnes, men kjemien må stemme fra starten av. Vårt mål er at både bedrift og kandidat skal blomstre sammen. 

Høy kvalitet i alle ledd

Gjennom omfattende analyse, research og profesjonelle nettverk knytter vi kontakt med kandidater som ikke ville vært tilgjengelig ved annonsert rekruttering. Flere av våre ansatte har dokumentert kompetanse i henhold til Det Norske Veritas’ standard for sertifisering av rekrutteringspersonell, noe som sikrer kvalitet i alle ledd. 

Våre verdier er også med på å sikre deg en prosess av høy kvalitet:

  • Personlig
  • Entusiastisk 
  • Profesjonell

Vi tilbyr personlighets- og evnetester levert av Cut-e, en tjeneste som også er godkjent av Det Norske Veritas. Gjennom ferdighetstester levert av xpectum kvalitetssikrer vi alle regnskapskandidater. Økonomi og regnskap er blant våre hovedfagområder. 

Sist men ikke minst er vi godkjent Revidert Arbeidsgiver (RA), et kvalitetsstempel for bemanningsbedrifter i NHO. Dette betyr blant annet at man etterlever de forpliktelser man har etter arbeidsmiljøloven som en seriøs aktør i bransjen. 

Hvem er Businesspeople?

Businesspeople tilbyr rekruttering og bemanning av stillinger på leder-, mellomleder- og spesialistnivå. Blant fagområdene vi jobber med finner du:

  • Økonomi
  • Lønn og regnskap
  • Salg og markedsføring
  • Administrasjon
  • HR og personal

Businesspeople er med andre ord selskapet for deg som verdsetter personlig service og rådgivning. En av våre største ressurser er at vi er personlige. Vi er genuint engasjerte i alle kunder og kandidater, og er videre opptatt av at hver person vi rekrutterer er personlig tilpasset stillingen som skal besettes. 

Har du spørsmål knyttet til våre tjenester eller ønsker å bli bedre kjent med oss? Ta gjerne kontakt med oss, så vil en av våre rådgivere svare deg innen kort tid.