Rekruttering
Rekruttering gir deg en ansatt med de riktige faglige kunnskapene, som passer inn med resten av bedriften og som vil være i stillingen lenge.

Å søke profesjonell hjelp i søken etter nye medarbeidere kan være ressursbesparende, og kan for de fleste være svært lønnsomt i lengden. 

Rekruttering kan også være løsningen for deg som søker etter en midlertidig ansatt til å fylle ut et vikariat, eller en stilling som har dukket opp på grunn av et tidsbegrenset behov. 

Søker du, eller skal du søke etter. nye kollegaer men er usikker på om rekruttering kan være noe for deg? Les videre for å lære mer om hvordan vi i Businesspeople jobber og hvilke tjenester vi kan bistå med. 

Rekruttering gir deg en lønnsom søknadsprosess

Skal du i gang med en søknadsprosess, kan det være lurt å involvere en ekstern partner tidlig eller senere i prosessen. For noen kan en god løsning være å la rekrutteringsbyrået ta over hele prosessen, og for andre kan behovet for profesjonell hjelp oppstår i midten eller slutten av prosessen.

Et rekrutteringsbyrå kan bistå med diverse analyser og tester som for eksempel evnetester og personlighetstester.

Ved å la Businesspeople bistå deg med ditt bemanningsbehov, kan du være trygg på at vi gjør alt vi kan for å finne rett kandidat til den ledige stillingen og din bedrift. 

Vi tar oss av prosessen fra A til Å

Dersom vi tar oss av rekrutteringen, vil du og din bedrift kunne holde fokus på bedriftens kjernevirksomhet. Og velger du å kun bruke oss i slutten av prosessen, kan vi bistå med eksperthjelp i beslutningsfasen. Vi kan gjennomføre ulike tester og omfattende analyser. Vi kan også ta over utlysning og search, finne aktuelle kandidater, gi deg rådgivning og ta ansvar for hele eller deler av prosessen. 

Mange velger å la rekrutteringspartnere ta seg av bemanningsprosessen for å unngå feilansettelser, spare på ressurser innad samt for å få rådgivning. Businesspeople består av et team med lang erfaring som kan gi deg gode råd og finne aktuelle kandidater som også raskt tilpasser seg ditt arbeidsmiljø og eventuelle utfordringer ledige jobber byr på.

Les mer: Rekruttering Oslo

Ved å benytte et rekrutteringsbyrå kan du for eksempel spare tid og penger på:

 • Innkallelse til intervjuer
 • Utforming av annonser
 • Publisering av annonser
 • Svare på søknader per telefon og e-mail
 • Finne de ulike søkerne som er aktuelle for stillingen 
 • Feilansettelse: Har du dårlig tid kan det fort gå galt, og den du ansetter kan vise seg å ikke være den rette for stillingen likevel

Rekruttering er, og bør være, en investering. Den som ansettes skal være en viktig ressurs for bedriften, og bidra til å løfte bedriften som alle andre. Derfor er det viktig at man er nøye i ansettelsesprosessen. For å sikre at du finner den rette, kan det lønne seg å få et rekrutteringsbyrå til å gjøre hele eller deler av prosessen. 

Les mer: Rekrutteringsbyrå

Hvilke tjenester kan vi bistå med?

Vi kan bistå deg gjennom hele prosessen dersom det skulle være behov for det, eller som støtte i deler av prosessen. Som en rekrutteringspartner kan vi tilby disse tjenestene:

Rekruttering

Vi kan skreddersy prosessen etter din bedrifts behov, og her kan vi blant annet bistå med search/headhunting, seleksjon av søkere eller en kombinasjon. Vi har lang erfaring med å rekruttere og bemanne til ulike fagområder, og har hatt stor suksess med tidligere kunder. 

Delprosesser, tester og sluttvurderinger

Har du behov for å involvere en ekspert i siste del av en ansettelsesprosess, kan vi utføre tester og/eller ta en sluttvurdering sammen med deg. Vi kan også være involvert i kun deler av prosessen, enten du befinner deg i starten, midten eller slutten av prosessen.

Search og headhunting

Ser du etter en ny leder? Denne prosessen blir ofte kalt headhunting eller lederrekruttering. Her knytter vi kontakt med kandidater du vanligvis ikke finner gjennom vanlig annonsering. Etter mange år i bransjen har vi opparbeidet oss et bredt nettverk med gode kandidater, og vi har også en database der nye kandidater kan registrere CV-ene sine. 

Midlertidig ansettelse/vikariat

Behøver du noen til å fylle ut stillingen over en kortere periode, kan vi også hjelpe deg med å finne aktuelle kandidater til ulike vikariat. 

Management for hire

Dersom behovet for en eller flere fagpersoner har oppstått brått, kan det være at din bedrift ikke har tilstrekkelige ressurser til å gjennomføre en ansettelsesprosess. Her kan vi bistå med et stort nettverk og interimledere. Våre kandidater har bred kompetanse og erfaring samt en god situasjonsbetinget tilpasningsevne. 

Vi får kontakt med gode og aktuelle kandidater gjennom et stort opparbeidet nettverk gjennom rekruttering, i tillegg til at kandidater kan registrere sin CV på nett hos oss. Vi lyser også ut stillinger for å få kontakt med enda flere kandidater på utkikk etter ledige jobber.

En vellykket prosess

For å unngå feilansettelser, kreves det at rekrutteringen blir gjennomført på en effektiv, lønnsom, men også omfattende måte. Dette innebærer at en blant annet kan/må:

 • Undersøke nettverket: Kan det være at det er noen i ditt nettverk som er aktuelle for stillingen, men som ikke nødvendigvis er en aktiv jobbsøker?
 • Lage gode stillingsannonser: Det er viktig å lage en god stillingsannonse med tydelige arbeidsoppgaver, slik at kandidaten forstår hva jobben går ut på. Slik sikrer du å få aktuelle kandidater til å søke på stillingen. Det kan også være nyttig å tenke på at stillingsannonser kan fungere som branding for bedriften din – derfor bør du planlegge innholdet nøye. 
 • Sette av nok tid: Det kan være aktuelt å bruke lenger tid enn antatt for å finne riktig kandidat. 
 • Undersøke referanser: Noen ganger kan det være aktuelt å gå utenom de referansene kandidaten har oppgitt (her er det selvfølgelig viktig at du får tillatelse fra kandidaten først).
 • Ha gode intervjuer og andregangsintervju: Intervjuprosessen kan være lang og krevende, og for at intervjuet skal være effektivt behøver du å vite hvilke spørsmål du skal stille på forhånd og hva du bør se etter. Hvilke kandidater skal du invitere? Og hvorfor?
 • Og til slutt: Dersom du har bestemt deg for noen, kan du allerede her møte på utfordringer som lønnsforhandlinger, eller at førstevalget takker nei til stillingen. Hvordan bør du takle dette?  

Dersom rekrutteringen var vellykket, sitter du nå igjen med en ansatt som er fornøyd, motivert og rustet til å takle enhver utfordring stillingen byr på. Han/hun har også forstått alle oppgavene som følger med jobben.

La Businesspeople hjelpe deg 

Vi er en del av bemanningsselskapet Vikarpartner, og sammen er vi en totalleverandør innen bemanning og rekruttering. Vikarpartner har drevet med bemanning i mange år, og vi har derfor lang og solid erfaring som bevis på at vi er gode på det vi gjør. Vi tilbyr rekruttering og bemanning av stillinger på leder-, mellomleder-, og spesialistnivå.

Les mer om hva kundene våre sier om Vikarpartner her.

Vår kjernekompetanse ligger i bransjer som:

 • Lønn og regnskap
 • Økonomi
 • Administrasjon
 • HR og personal
 • Salg og markedsføring

Vi er selskapet for deg som verdsetter personlig service og rådgivning, enten du ser etter ledige stillinger eller befinner deg i en ansettelsesprosess. 

Ønsker du å vite mer eller komme i kontakt med oss, kan du kontakte oss gjennom vårt kontaktskjema, på telefon, på mail eller besøke oss på et av våre kontorer i Oslo eller på Billingstad. 

Kom i gang – finn din neste ansatt allerede nå!